Roadservice Kft

eu

Roadservice Karcag
5300, Karcag - Gyarmati út ( 4sz. Főút 163,5 km)
+36 59 500 050

toyota logo

no1 logo

Roadservice Debrecen
4032, Debrecen - Böszörményi út kivezető szakasza
+36 52 502 600
|||

Pár nap múlva kezdetét veszi a Dakar Rally, amelyen a Toyota öt gyári csapattal méreti meg magát

Az előző évekhez hasonlóan idén is Szaúd-Arábiában kerül megrendezésre a világ legkeményebb terepversenyének tartott Dakar Rally, amelyen a kétszeres címvédő Toyota új felállásban, öt gyári csapattal méreti meg magát. A TOYOTA GAZOO Racing színeiben versenyző gyári csapat a vadonatúj GR DKR Hilux EVO T1U versenygéppel vág majd neki a homokdűnéknek. A versenyzőkre már csak egy shakedown, a műszaki ellenőrzések és a prológ vár, melyek után egy nyolc napos megmérettetésnek lehetnek a nézők szemtanúi január 5-től 13-ig. Az öt párosnak összesen 12 szakaszt kell teljesítenie. A csapat támogatói többek között olyan partnerek is helyet kaptak, mint Redbull, az Eurol, vagy a épp a Toyota mobilitási szolgáltató márkája, a Kinto.

 dakar 3

A 2024-es Dakar Rally rajtjáig már csak néhány nap van hátra, és a TOYOTA GAZOO Racing (TGR) Dakar csapata a rajttábor közelében, az észak-szaúd-arábiai Alula városában gyülekezett, ahol a megmérettetés január 5-én egy 28 km hosszú prológgal veszi kezdetét. A csapat mind az öt GR DKR Hilux EVO T1U-t teljesen felkészítette a helyszínen, és egy shakedownon vesznek majd részt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden rendszer a vártaknak megfelelően működik, mielőtt a csapat befejezi a szükséges műszaki ellenőrzéseket. A csapatot Lucas Moraes és Armand Monleon, valamint Seth Quintero és Dennis Zenz képviseli majd, mindkét csapat a Red Bull színeiben versenyez. Giniel de Villiers és Dennis Murphy a GR színeiben fog versenyezni, akárcsak csapattársaik, Saood Variawa és Francois Cazalet, valamint Guy Botterill és Brett Cummings. Az öt csapat a 2024-es Dakar 12 szakaszát teljesíti majd, kezdve a január 5-i prológgal Alula közelében, és befejezve a Yanbu tengerparti városába vezető utolsó szakasszal. A pihenőnapra január 13-án kerül sor a szaúdi fővárosban, Rijádban.

 dakar 6

Alain Dujardyn, a TGR W2RC csapatfőnöke

 „Izgatottak vagyunk, hogy a TGR Dakar és W2RC csapat új korszakának hajnalán állunk. Nemcsak új autónk van a GR DKR Hilux EVO T1U formájában, hanem négy új legénységünk is részt vesz a Dakar Rallyn. Szeretnék minden párosunknak sok sikert kívánni a közelgő megmérettetésre, különösen azoknak, akik a W2RC szezon hátralévő részében is szerepelnek majd. Nagyszerű autónk van, és remek műszaki csapatunk. Most pedig itt az ideje, hogy versenyezzünk.”

 dakar 2

Shameer Variawa, az SVR csapatfőnöke

Két Dakar Rallyt teljesítettem versenyzőként, de idén örülök, hogy nemcsak csapatfőnökként, hanem büszke apaként is visszatérhetek. A fiam, Saood az első Dakar Rallyján fog versenyezni, és jó, tiszta versenyt kívánok neki és Francois-nak. Ami a csapat többi tagját illeti, izgatottan várjuk az új GR DKR Hilux EVO T1U szereplését, hogy láthassuk az új autót akcióban, és hogy összemérhessük a teljesítményét a konkurenciával.”

 dakar 5

A Toyota idén is több nagy nevű partnerrel vág neki a megmérettetésnek

A Red Bull az extrém sportok és sportolók elsőszámú támogatójaként van jelen, és mint ilyen, tökéletesen illeszkedik a TOYOTA GAZOO Racing Dakar és W2RC erőfeszítéseihez. Az osztrák energiaital-gyártó rengeteg éven keresztül partneri kapcsolatban állt a TGR-rel, és a részvétel meghozta gyümölcsét, amikor a csapat 2022 januárjában megnyerte a második Dakar címet, 2023-ban pedig a harmadikat. A SpeedMax a CantuStore saját márkája, amely Brazília legnagyobb omnichannel platformja és vezetője a gumiabroncscsere-piacon. A SpeedMax a maximális teljesítményt segíti elő a nagy teljesítményű gumiabroncsok révén, amelyek minden típusú járműhöz illeszkednek, a személyautóktól a teherautókig és traktorokig, nem is beszélve a gumibelsőkről és a kamion kerekekről.

A csapatot az Innovation Group Services, a Toyota Financial Services, a Toyota Genuine Motor Oil, az Eurol, a Repsol Renewable Fuels, a BF Goodrich, a Sparco, a Maxion Wheels és a Kinto is támogatja. Az SVR-t a Jonsson Workwear, az USN és az Ingco támogatja.