Roadservice Kft

eu

Roadservice Karcag
5300, Karcag - Gyarmati út ( 4sz. Főút 163,5 km)
+36 59 500 050

toyota logo

no1 logo

Roadservice Debrecen
4032, Debrecen - Böszörményi út kivezető szakasza
+36 52 502 600
|||

Egyszerre dinamikus és környezetbarát a vadonatúj Toyota C-HR plug-in hibrid elektromos kivitele

A vadonatúj Toyota C-HR Plug-in Hybrid elektromos kivitele közvetlen és dinamikus vezethetőséget kínál, miközben kettős DNS-sel rendelkezik: egy tisztán elektromos autó és egy öntöltő hibrid  elektromos autó kombinációja. A Toyota által kifejlesztett kategóriaelső, harmadik generációs plug-in hibrid elektromos hajtáslánc optimális gázreakcióval és gyorsulásérzettel párosul, kifejezetten az európai vásárlók igényeire szabva. A modell emellett akár 66 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínál, túlszárnyalva ezzel a tipikus európai vásárlók napi átlagát, akik így a mindennapokban emissziómentesen közlekedhetnek. A rendkívül hatékony hajtáslánc erőteljes és élvezetes vezetési élményt nyújt, miközben alacsony üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosít. Az új Toyota C-HR egyesíti a környezetbarát technológiát a magával ragadó vezetési élménnyel, és kompromisszummentes PHEV-kezelhetőséget kínál az új technológiák, súlycsökkentés és megnövelt merevség révén.

 toyota chr phev 2

A Toyota kategóriaelső PHEV hajtáslánca optimalizált kezelhetőséggel, jobb menetkomforttal és jobb fékteljesítménnyel kombinálva erősebb, magával ragadóbb és élvezetesebb vezetési élményt nyújt. A Toyota legújabb, ötödik generációs hibrid technológiája áll az új Toyota C-HR középpontjában, amely a megnövelt teljesítmény és az alacsony károsanyag-kibocsátás kategóriaelső egyensúlyát biztosítja.

A Plug-in Hybrid 220 kettős DNS-ének köszönhetően a kategória legjobb élményét nyújtja. A mindennapi utazásokhoz egy tisztán elektromos autó közvetlen teljesítményét és kifinomult vezethetőségét kínálja, és akár 66 kilométeres (WLTP kombinált) tisztán elektromos hatótávolságot biztosít, ami meghaladja egy tipikus európai vásárló napi átlagát.

Ha egy hosszabb utazás során az akkumulátor lemerül, a jármű automatikusan hibrid üzemmódba kapcsol, alkalmazva a Toyota kategóriaelső hibrid technológiáját, amely hatékony működést biztosít, függetlenül attól, hogy milyen hosszú az út.

toyota chr phev 6

A PHEV hajtásláncot az első tengelyen elhelyezett 163 lóerős (120 kW) elektromotor – amely egy nagy teljesítményű, 13,6 kWh kapacitású Li-ion akkumulátorból nyeri az energiát – és a 2,0 literes, 152 lóerős (112 kW) benzinmotor párosa alkotja. Ez összesen 223 lóerős (164 kW) rendszerteljesítményt eredményez, amelynek köszönhetően a Plug-in Hybrid 220 7,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára.

A teljesítményhez hatékonyság is társul: az üzemanyag-fogyasztás 0,9 l/100 km, míg kombinált széndioxid-kibocsátás a WLTP szerint rendkívül alacsony, 19 g/km. A tengelykapcsoló nélküli kettős hajtásrendszer kiküszöböli a súrlódást és a kopást, így a Plug-in Hybrid 220 a legtöbb konkurens PHEV-hez képest lényegesen kevesebb üzemanyagot fogyaszt hibrid üzemmódban.

A Toyota C-HR mind a négy hajtáslánc-változatához hasonlóan a Plug-in Hybrid 220-at is az európai ízlésnek megfelelően fejlesztették ki, felhasználva a kontinens felhasználóitól származó valós idejű adatokat. A gázreakciót optimalizálták a közvetlenebb és egyenletesebb gyorsulási érzet érdekében, míg a pedálok érzékenységét újrakalibrálták, hogy könnyed irányíthatóságot és gyors reakciókat biztosítsanak.

toyota chr phev 5

Az új Toyota C-HR az első generáció magával ragadó kezelhetőségére épít, és a PHEV változat esetében a menetdinamika terén sem kell kompromisszumot kötni. Ez részben a Toyota New Generation Architecture (TNGA) frissített változatának köszönhető, amely nagyobb torziós merevséget biztosít, miközben a jármű tömege is csökken.

A Toyota történetében először Plug-in Hybrid 220-ban jelent meg a ZF frekvenciaérzékeny vezérlés (FSC) technológiája, amely javítja a kezelhetőséget és a menetkomfortot. A hidromechanikus rendszer alacsony frekvenciákon növeli a csillapítóerőt, hogy kiváló viselkedést nyújtson a gördülés és dőlés terén, valamint jobb irányíthatóságot biztosítson kanyarodás közben. Magas frekvencián a csökkentett csillapítás hozzájárul a jobb menetkomforthoz.

A fékteljesítményt is továbbfejlesztették, és a Plug-in Hybrid 220 a Hybrid 200 AWD-i-vel együtt 17” féknyerget és féktárcsákat, valamint a legújabb járműstabilizáló rendszereket is megkapta. A Hybrid 140 és Hybrid 200 változatok új, 16 colos, kétdugattyús féknyerget és féktárcsákat kaptak, beépített elektromos rögzítőfékkel. Minden változatban áttervezett fékpedál javítja az irányíthatóságot és a természetesebb fékérzetet.

A kategóriaelső akusztikai kényelmet a különböző fejlesztések kombinációjának köszönhetően érték el. A motor fordulatszámát országúti vezetés közben akár 500 fordulat/perccel csökkentették, a rezgéscsillapítás és a zajszigetelés pedig hozzájárul a nyugodt utazáshoz. A 0,318-as légellenállási együtthatót a részletekbe menő aerodinamikai fejlesztésnek köszönhető, amely a légáramlás optimalizálása érdekében csökkentette a homlokfelületet és finomította a karosszéria formáját, beleértve az alvázat is.

toyota chr phev 1