Roadservice Kft

Roadservice Karcag
5300, Karcag - Gyarmati út ( 4sz. Főút 163,5 km)
+36 59 500 050

toyota logo

Roadservice Debrecen
4032, Debrecen - Böszörményi út kivezető szakasza
+36 52 502 600

eu

Fedezze fel az üzemanyagcellás elektromos autót!

 

MIÉRT ÉRDEMES ÜZEMANYAGCELLÁS ELEKTROMOS AUTÓT VÁLASZTANIA?

Élvonalbeli technológiánkkal hajtott, úttörő hidrogén üzemanyagcellás elektromos járműveink lehetőséget kínálnak arra, hogy forradalmasítsuk az autózást. A nullánál is kevesebb emisszióval működő, mindössze vizet kibocsátó járműben kényelmesen hátradőlve élvezheti a kivételes menetdinamikát, miközben az autó még az üzemanyagcellás rendszeren átáramló levegőt is tisztítja.

Öt perc alatt tankolhat

Öt perc alatt tankolhat

A gyorsan és könnyen feltölthető Toyota üzemanyagcellás elektromos hajtásláncban a hidrogén és az oxigén közti kémiai reakció termeli az elektromos áramot. A hidrogéntartályt öt percnél is rövidebb idő alatt megtöltheti, utána pedig már vissza is térhet az útra, hogy tovább élvezze a kellemes utazást.

Kivételes hatótávolság

Hihetetlen hatótávolság

A Toyota hidrogén üzemanyagcellás elektromos autóiban számtalan innovatív megoldás szolgálja a lehető legteljesebb vezetési élményt. A bármelyik más elektromos járműnél hosszabb hatótávolságú, legújabb generációs modelljeink - mint például a Toyota Mirai - akár 650 kilométernyi tiszta örömautózást kínálnak.

Bárhol autózik is, tisztítja a levegőt

Bárhol autózik is, tisztítja a levegőt

A Toyota forradalmian új hidrogén üzemanyagcellás elektromos technológiája tényleg nulla károsanyag-kibocsátású autózást biztosít. A kipufogóból mindössze néhány vízcsepp távozik, így a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók lehetőséget kínálnak a közlekedés átformálására és egy tisztább mobilitás kialakítására bolygónkon.

Hogyan működik?

A hidrogénhajtás a jövőnk. Az elmúlt évtizedben a hidrogén megbízható és elterjedt energiaforrássá vált, vagyis ha ezzel hajtjuk járműveinket, az segíthet megőrizni a bolygót a következő generációk számára. A lenti animációból megtudhatja, hogyan működik az üzemanyagcellás technológia.

Kattintson és nézze meg, hogyan működik az üzemanyagcellás technológia!

 

Előbbre visszük a világot

Amikor 2014-ben bemutattuk a világ első sorozatgyártású hidrogénhajtású autóját, a hidrogén üzemanyagcellás technológiával új dimenziót nyitottunk a kipufogónál mért emisszió terén. Ami valaha csupán egy fantasztikus álom volt a tisztább mobilitásról, az ma már ott suhan az utakon.

Élvezetes autózás - akár 650 kilométeren át

A forradalmi hidrogén üzemanyagcellás technológia valódi nulla-emissziós utazást biztosít, méghozzá akár 650 kilométeren át, hogy Ön kivételesen hosszú távolságokon is zavartalanul élvezhesse az autózást. A Toyota hidrogén üzemanyagcellás járművei kifinomult vezetési élményt, páratlan rugózási kényelmet, gyors kormány- és gázreakciókat kínálnak. Legyen minden útja igazi élmény: inspiráló, lelkesítő és örömteli!

Egyszerű feltölteni

Miért jó a hidrogén?

Az eredetileg az űrhajók üzemanyagának szánt hidrogén immár Toyotákat hajt, amelyek az elektromos autózás új korszakának képviselői. A fosszilis üzemanyag elégetése helyett az élvonalbeli technológiával működő hidrogén üzemanyagcellákban egy kémiai reakció játszódik le, és ez a megoldás sokkal kedvezőbb a Föld számára. Az eredmény pedig: lenyűgöző teljesítmény és kimagasló hatékonyság.

GYIK

Minden, amit fontos tudni az üzemanyagcellás elektromos autókról; például hogy miben különböznek a másfajta járművektől, és még sok egyéb.

Az akkumulátoros elektromos autók egy akkuból nyerik az energiát, ami egy idő után lemerül, és újra kell tölteni. A hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók viszont maguk állítják elő az elektromos áramot, ami az üzemanyagcellában lejátszódó kémiai reakció nyomán termelődik. A hidrogénhajtású autók lenyűgöző teljesítményt és kényelmes, hosszú hatótávolságú közlekedést kínálnak - miközben a kipufogójukból kizárólag víz távozik.

A Toyota legújabb generációs hidrogén üzemanyagcellás járművei jelenleg minden más elektromos autónál messzebbre juthatnak el: egyetlen tankolással akár 650 kilométerre is, méghozzá károsanyag-kibocsátás nélkül.

A hidrogénhajtású járműveket másképp kell feltölteni, mint az akkumulátoros elektromos autókat. A vezető hidrogéngázt tankol, ugyanolyan biztonságos és jól ismert módon, mint egy hagyományos benzin- vagy dízelmotoros modell esetében. A tartály feltöltése is ugyanannyi időbe telik: a teljes tankoláshoz mindössze 3-5 perc kell.

Mivel az üzemanyag és a biztosítás ára hasonló, a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók fenntartási költsége a hagyományos benzin- vagy dízelmotoros autókéhoz hasonlítható. Ám mivel ezek 100 százalékban nulla károsanyag-kibocsátású járművek, tulajdonosuk számos állami támogatásra jogosult, legyen szó akár a különböző adókedvezményekről, vagy a dugódíjas zónákba való behajtásról. Ráadásul az alacsonyabb karbantartási költségek miatt a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók további megtakarítást is jelentenek.

Minden üzemanyagcellát úgy terveztünk meg, hogy kitartsanak az autó életciklusának végéig. Az Ön nyugalmát szolgálja a 100.000 kilométeres garancia is, akárcsak az, hogy amikor az üzemanyagcella az élettartama végére ér, a Toyota visszavételi rendszere biztosítja annak újrahasznosítását más célokra, illetve biztonságos és felelősségteljes kezelését.

A hidrogén alkotja az ismert világegyetem anyagainak mintegy 70 százalékát. Talán meglepő, de valójában biztonságosabb, mint a benzin vagy a gázolaj. A nulla károsanyag-kibocsátás szakértőjeként a Toyota sok éven át, extrém körülmények közt és szélsőséges hőmérsékleteken tesztelte hidrogénhajtású autóit, hogy azok ugyanolyan biztonságosak és megbízhatók legyenek, mint bármely másik modellje. A Toyota többrétegű hidrogéntartályai extrém védelmet kaptak, amin még egy közelről leadott lövés sem hatol át - így mindenki teljes nyugalomban autózhat.